Ragacsos alms sti
Hozzvalk: 40 dkg kristlycukor, 1 vanlis cukor, 2 egsz tojs, 1 citrom leve, 40 dkg liszt, 1 stpor, 1 kiskanl szdabikarbna, 60 dkg reszelt alma, 10 dkg darlt di, 1-2 kanl rlt kv.
A cukrot, a tojsokat s a citromlt jl sszekeverjk. A lereszelt almt a leve kicsavarsa nlkl hozzkeverjk. A lisztben elkeverjk a stport, a szdabikarbnt, a kvt s a dit, majd a cukros-alms anyaghoz adjuk. (Ha az alma kevsb lds, elg sr masszt kapunk.) Magas fal, stpaprral blelt tepsibe simtjuk a tsztt, s kzepes hfokon, kb 3/4-1 rt stjk.
Tetejre csokimzat tehetnk, ehhez 12 dkg porcukrot, 3 evkanl kakat, 5 dkg vajat s 2 evkanl forr vizet kikevernk, s a tsztra simtjuk.
|