Majonézes lencsesaláta
Hozzávalók: 30 dkg lencse, 1 kiskanál só, 4 babérlevél, 1 csomó újhagyma vagy arasznyi póréhagyma, 6 evőkanál majonéz, 6 evőkanál tejföl (1 kispohár), 1 kiskanál mustár, néhány csepp citromlé, fél csokor petrezselyem, 4 virsli, 6 főtt tojás.
A lencsét beáztatni egy éjszakára. Másnap leszűrni, átmosni, majd annyi vízben megfőzni, amennyi bőven ellepi. A főzőlébe: babérlevél, reszelt citromhéj, só. Fedő alatt, takarékon puhára főzni. (Szétesnek könnyen a szemek!) Ha megfőtt, a levében hagyjuk hűlni.
Az újhagymát apróra vágni, a majonézzel és a tejföllel elkeverni. Hozzáadni a mustárt, citromlevet, petrezselymet, feldarabolt főtt tojást és virslit, majd a leöblített, jól lecsöpögtetett lencsét. |