Majonzes lencsesalta
Hozzvalk: 30 dkg lencse, 1 kiskanl s, 4 babrlevl, 1 csom jhagyma vagy arasznyi prhagyma, 6 evkanl majonz, 6 evkanl tejfl (1 kispohr), 1 kiskanl mustr, nhny csepp citroml, fl csokor petrezselyem, 4 virsli, 6 ftt tojs.
A lencst beztatni egy jszakra. Msnap leszrni, tmosni, majd annyi vzben megfzni, amennyi bven ellepi. A fzlbe: babrlevl, reszelt citromhj, s. Fed alatt, takarkon puhra fzni. (Sztesnek knnyen a szemek!) Ha megftt, a levben hagyjuk hlni.
Az jhagymt aprra vgni, a majonzzel s a tejfllel elkeverni. Hozzadni a mustrt, citromlevet, petrezselymet, feldarabolt ftt tojst s virslit, majd a lebltett, jl lecspgtetett lencst. |