Egyszer almatorta
Hozzvalk: reszelt citromhj, 1 stpor, 18-20 dkg liszt, 5 tojs, 20 dkg porcukor, 20 dkg vaj vagy stmargarin, 3 nagy alma, 1 kis pohr tejfl, 1 vanlis cukor, 4 evkanl tej.
A vajat vagy stmargarint habosra keverjk 15 dkg cukorral, majd 3 tojssal. Felvltva hozzadjuk a stporral elkevert lisztet s a tejet. Stpaprral kiblelt tortaformba ntjk. Az almkat vkonyan felszeleteljk, megszrjuk a citromhjjal (vagy egy kis citromlevet ntnk r). A tejflt sszekeverjk 5 dkg cukorral, a vanlis cukorral s 2 tojssal. A felt rntjk a tsztra, erre fektetjk az almaszeleteket, vgl a maradk ntetet. Kzepes hfokon, kb. 1,5 rt stjk. Mg langyosan az igazi!
|