Egyszerű almatorta
Hozzávalók: reszelt citromhéj, 1 sütőpor, 18-20 dkg liszt, 5 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg vaj vagy sütőmargarin, 3 nagy alma, 1 kis pohár tejföl, 1 vaníliás cukor, 4 evőkanál tej.
A vajat vagy sütőmargarint habosra keverjük 15 dkg cukorral, majd 3 tojással. Felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük. Az almákat vékonyan felszeleteljük, megszórjuk a citromhéjjal (vagy egy kis citromlevet öntünk rá). A tejfölt összekeverjük 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és 2 tojással. A felét ráöntjük a tésztára, erre fektetjük az almaszeleteket, végül a maradék öntetet. Közepes hőfokon, kb. 1,5 órát sütjük. Még langyosan az igazi!
|