Kakaós kalács
A recept igazából a kakaós kiflinél leírt mennyiségek kb. 3/4-e, ebből egy kenyérsütő formába való fincsi kalácsot kapunk.
42 dkg liszt, 2,8 dl tej, 3,5 dkg élesztő, 0,7 dl étolaj, csipet só, 2 evőkanál cukor, 18 db szaharin, kakaó.
A tejet a cukorral és a szaharinnal felmelegítjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Az anyagokat összedolgozzuk, felébe kakaót teszünk, kelesztjük.
Mindkét részt kinyújtjuk. A világos részt megkenjük olajjal, rátesszük a kakaós részt, majd feltekerjük, és sütőpapírral bélelt formába tesszük. Tetejét tojással megkenjük, és 200 oC-on megsütjük (kb. 45 perc). A kakaó helyett fahéjat vagy mézeskalács fűszert is tehetünk bele.
|