Ragacsos almás süti
Hozzávalók: 40 dkg kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 2 egész tojás, 1 citrom leve, 40 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 60 dkg reszelt alma, 10 dkg darált dió, 1-2 kanál őrült kávé.
A cukrot, a tojásokat és a citromlét jól összekeverjük. A lereszelt almát a leve kicsavarása nélkül hozzákeverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát, a kávét és a diót, majd a cukros-almás anyaghoz adjuk. (Ha az alma kevésbé lédús, elég sűrű masszát kapunk.) Magas falú, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, és közepes hőfokon, kb 3/4-1 órát sütjük.
Tetejére csokimázat tehetünk, ehhez 12 dkg porcukrot, 3 evőkanál kakaót, 5 dkg vajat és 2 evőkanál forró vizet kikeverünk, és a tésztára simítjuk.
|