Medvehagyms pogcsa
50 dkg finomliszt, 2 tojs, 25 dkg Rama, 1 pohr (2 dl) zsros tejfl, 2 dkg leszt, 1 dl tej, 2 tk cukor, 2 tk s, 1 csokor medvehagyma, reszelt sajt
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzadjuk a tojst, a tejflt, s a st.
Langyos tejbe tesszk a cukrot, s az lesztt megfuttatjuk benne. A megfuttatott lesztt belentjk a masszba s az egszet sszegyrjuk, majd az aprra vgott medvehagymt is belegyrjuk. Elg laza llag tsztt kapunk, amit 2 rra a htbe tesznk pihenni.
Ezutn lisztezett deszkn kinyjtjuk s hajtogatjuk, majd fl rra ismt a htbe tesszk. A hajtogatst mg ktszer/hromszor megismteljk. Vgl lisztezett deszkn kinyjtjuk, pogcsaszaggatval kiszaggatjuk, stpaprral blelt tepsibe tesszk. A pogcskat felvert tojssal megkenjk, s sajttal meghintjk. 180 C-os, elmelegtett stben, lgkeverssel 25-30 percig stjk, mg a pogcsk teteje szp aranyszn nem lesz.
|